mandag den 4. november 2013

Hjemmelavet

I dag fik jeg lyst til at prøve lidt forskelligt af. Jeg startede med at gå ind på Janes blog madbanditten . der er nemlig mange lækre opskrifter. Inden jeg blev gravid levede jeg efter LCHF. Nåede det i 4-5 måneder, og det var så fantastisk. Jeg tabte mig stille og rolig og fik det bare så godt i min mave, i min krop. det kunne virkelig mærkes. Jeg var ikke striks og blev jeg tilbudt brød, sukker eller stivelse, så sagde jeg ikke nej. men kunne godt mærke at det ikke var det min krop ville have.
da jeg så blev gravid, ville min krop bare ha BRØD!!!!! og sukker ;) Så jeg måtte pænt ligge LCHF på hylden og overgive mig. Jeg VILLE virkelig gerne følge principperne, men kan ikke. Får kvalme af det meste mad som minder mig om LCHF, så det har jeg accepteret og spiser det jeg nu vil have. Engang imellem har jeg lavet noget opskrifter derfra og i dag var en af de dage.

Jeg fik et vaffeljern i går, så det skule afprøves og jeg fik lavet Janes vafler. Ingen sukker og ingen mel. Find hendes opskrift på hendes blog. I mens ristede jeg hasselnødder, som skulle blive til en hasselnøddesmør. den opskrift fandt jeg her. man skal virkelig have tålmodighed når man laver det. Jeg troede aldrig nødderne ville blive til smør. Men lige pludselig blev det forvandlet og en lækker cremet smør kom frem.
meningen med hasselnøddesmøret var, at jeg ville lave Janes nutella. og det fik jeg lavet :) Jeg kom dog en del med sukrin i end hendes, for ellers var den alt for harsk i smagen.
OG da jeg jo er gravid og min krop gerne vil have brød, måtte jeg lige prøve den på et stykke helt hvidt toastbrød - helt ærlig?? det smagte total ligesom nutella. Dog er konsistensen bare anderledes.. Men for dælen et godt alternativ.. for lidt siden blandede jeg lidt med lidt flødeskum og så på en rest vafler - lækkert!!
Lige da vaflerne var færdige kom jeg lift flødeskum og en klat hjemmelavet æble/kanel marmelade på.. MUMS!!  

Fik også lavet lidt pynt. Synes kork er fedt, så hvorfor ikke lave lidt pynt.


4 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud!
  Jeg har selv prøvet lchf valferne og de er bare gode og mættende!
  Kh Sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. De var overraskende gode. De bliver bare så hurtig kolde, så det skal jeg lige huske til næste gang. men det er ikke sidste gang jeg laver dem :)
   Kh. Susan

   Slet
 2. Åh, jeg vil vildt gerne i gang med at leve efter LCHF, men jeg famler lidt i blinde og ved ikke, hvordan jeg skal komme i gang. Har du nogle gode fif til en nybegynder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt følge dig. Det jeg gjorde var at læse rigtig mange opskrifter. Jeg fuldte med Hos madbanditten i et godt stykke tid før jeg sprang helt ud i det. Startede ud med at prøve de opskrifter jeg synes var spændende ud. Det der afskrækkede mig mest var, al den fedt jeg pludselig skulle spise, det kunne jeg ikke helt forholde mig til. Så jeg startede blidt ud, med at købe havati ost og rigtig smør og de der små ting. Kom fløde i kaffen osv. Så startede jeg ud med at lave aftensmaden om. Tog simpelthen bare stivelsen fra og spiste min mad uden det. det gik forholdsvis nemt. Igen, så har madbanditten super gode alternativer og opskrifter. Plus hvis man googler, så finder man nemt en opskrift. Eller bare start med at spise kød og en god salat til. Da jeg besluttede mig for, at nu skulle det være, ar jeg stadig ikke helt striks. Jeg spiste LCHF mad morgen middag og aften, men hvis jeg var ude så sagde jeg ikke nej til kage, brød eller pasta. Men jeg fandt dog hurtig ud af at jeg slet ikke savnede brødet eller de andre ting. Sys der var SÅ meget mere smag i min mad :) Og min mave fik det super godt. Jeg har altid bøvlet med lavt blodsukker, men nu var det som om jeg ikke behøvede det der stykke frugt kl. 10 for jeg var mæt fra morgenmaden af. Så rådet fra mig er, start stille og rolig ud, og prøv lidt forskelligt ud, og så gå i gang når du føler det er rigtigt. Jeg går ikke op i om jeg må spise rodfrugter eller nødder. Jeg har passet det ind, så det passer til mig. Ville ikke se det som en slankekur, men som en livsændring, men uden at det hele skulle være sur mås. For så ved jeg, at jeg køre træt i det. Det blev til en lang smøre. Håber du kan bruge det, ellers så spørg endelig igen. Tjek Janes blog ud, der finder du rigtig meget til at starte på :)

   Kh. Susan

   Slet

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)