mandag den 30. september 2013

Lækre pølsehorn




Fik lavet de lækreste pølsehorn i går. De var svampet, grove og smagte bare godt. Selv i dag var de stadig bløde. 
Jeg fandt en opskrift på nettet og lavede den så lidt om. 

Til ca.20-24 stk. 
50 gram smør
6 dl. Mælk
50 gram gær
2 tsk salt 
2 tsk sukker
200 gram havregryn
150 gram fuldkornshvedemel
450-600 gram hvedemel. Puttede i til den var blød, ikke for klistret men heller ikke for hård. 
Pølser 
Æg til pensling. 

Smelt smør, tilsæt mælken og rør gæren ud i blandingen. 
Kom resten i og ælt det godt. Har du køkkenmaskine, så start på lav fart og øg farten som dejen bliver mere fast. Giv den max gas til sidst, så den bliver godt æltet. Lad den hæve overdækket i 1/2 time.
Rul ud og pak pølserne ind som du foretrækker det. Jeg laver en firkant og skærer trekanter ud med pølserne liggende på, for så passer dejen til pølserne. 
Lad dem efterhæve i 10-15 min. Pensel dem med mælk eller æg og sæt dem i en forvarmet ovn. Jeg havde sat min ovn  på 225 grader varmluft. De fik ca. 10-15 min. Indtil de var gyldne. 
Velbekomme 😃

2 kommentarer:

  1. Skal dejen ikke hæve inden du ruller ud ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette. Altså det har jeg jo helt glemt at skrive :)
      ... jo de skal hæve 1/2 time når den er æltet :)

      Slet

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)