I dag skal i få en opskrift på fondant.
Fondant bruges til at overtrække kager eller muffins, og til at lave pynt med. det er super sjovt at modulere med.
Dette er blot enkelte af de kager jeg har brugt fondant på.
se flere lige her, her eller her
Her kommer opskriften.
Du skal bruge:
1 spsk. olie (gerne smagsneutral)
2 spsk. vand
flormelis – efter behov
maizenamel – efter behov
Marshmallows puttes i en gryde sammen med vand og olie, sørg for hele tiden at røre i gryden, så de ikke brænder på - MEGET VIGTIGT. Rør rundt indtil de er smeltet helt. Smeltes på lav blus, da de ikke må koge.
Når det er smeltet, tag gryden af, og kom nu flormelis i indtil det er en fast masse, som du kan hælde ud på bordet. Hæld det ud på et bord med maizena på. Ælt det godt sammen med mere flormelis og maizena. jeg blander det når jeg ælter det. Maizenaen gør, at fondanten ikke bliver så klistret.
Når den ikke klistre mere er den klar og kan anvendes Lad den gerne stå lidt, så den køles helt af, men ikke så meget at den ikke er smidig.
Brug maizena når du former og ruller ud.
Skal den farves, og hvis hele massen skal have samme farve, så put farven i inden flormelis helt i starten.
Hvis du skal lave flere farver, så put det i til sidst, og så ælt farven ind i.
Du kan bruge frugtfarve eller sugar paste, som fås i specielle kageforretninger eller panduro.
Skriv endelig hvis du har spørgsmål.
Go fornøjelse og glædelig 9. december.
Fine kager, Susan...
SvarSletJeg er bare nysgerrig..Skal ikke bag fondantkager osv..
Men der på den nederste kage, hvordan får du sommerfuglene til at sidde fast? - lidt vand så det klistere eller?
God weekend...
hej Mila.
SvarSletTusind tak ;O)
Det er lidt forskelligt fra gang til gang. Hvis det er større ting, så bruger jeg en tandstik og noget RI (royal icing, det stivner), nogle gange bruger jeg bare vand, eller en lys alkohol, evt vodka, og nogen gange bruger jeg kun RI. Så lidt efter hvad det er jeg skal sætte på, og hvad jeg lige har ved hånden :)
God weekend til dig også.
Kh. Susan