mandag den 19. december 2011

julekalender #19

Så åbner jeg låge 19. Inde bag er der endnu en opskrift. Lavede den i weekenden, og den er simpelthen for lækker. Det er en hyldeblomst mouse, som bliver helt fromage agtig.. LÆKKER!!
Du skal bruge:

4 pasteuriseret æggeblomme
4 spsk. Sukker.
6  Husblas
2 dl. Hyldeblomstsaft   (eller anden saft, fx. citron el. appelsin)
2.5 dl. Piskefløde
4  pasteuriseret æggehvide 

Husblassen udblødes i koldt vand i 5 minutter.
Æggeblommerne piskes med sukkeret, til de er lyse og skummende.
Fløden piskes til skum og vendes i.
Husblassen smeltes over vandbad og blandes med hyldeblomstsaften.
Denne blanding vendes i.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Et tip til hvordan man bruger husblas: jeg smelter altid husblasen i microovnen. Når den er smeltet, så tager jeg noget af den kølige væske den skal hældes i, op i husblasen, bare en lille smule af gangen, så husblasen stille og rolig får samme temperatur som det det skal hældes ned i. Når den har ca samme temp. så hæld det hele op i den store mængde, i dette tilfælde hyldeblomst saften, og pisk rigtig godt. SÅ undgår du de trælse klumper

God fornøjelse og rigtig glædelig 19 december
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)