fredag den 23. december 2011

julekalender #23

Så er der kun 1 dag tilbage.
I dag åbner jeg den næstsidste låge.
Bag den gemmer sig et link til en lækker lækker opskrift, nemlig Ris a la mande.
Har lige lavet opskriften, og bliver nød til at dele den med jer, hvis i ikke har lavet den endnu. Den er så let og lækker.

Claus Meyer har lavet denne opskrift.

Jeg har ændret lidt i den, så i får min version.

6 personer

Risengrød


130 g grødris
1 l sødmælk
1 vanillestang (gå langt uden om vanillesukker)
75 g sukker
1 spsk salt
 
75-100 g  mandler som ikke er smuttede, så bliver den mere rustik.
5 dl piskefløde
 
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen
 
Varm ovnen op til 200C
 
Kog risene forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
 
Sæt låg på gryden og sæt den ind i ovnen i ½ time.
 
Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. - min var ikke flydende, så hold øje med den løbende, og ta den af inden den bliver for tyk.

Lad risengrøden køle helt af.
Fisk vanillestængerne op.
 
Hak mandlerne groft.
Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.

HUSK!!!!! fløden ikke skal være helt stiv, den skal være tyk men stadig kunne løbe ud af skålen hvis du vender skålen på hovedet.

Et lille tip, smid ikke vaniljestængerne ud, de kan vaskes og puttes i en skål med sukker og vupti du har hjemmelavet vaniljesukker. Husk at ryste den engang imellem, så vaniljen kommer godt ud i sukkeret.

Go fornøjelse og rigtig glædelig 23 december




 

2 kommentarer:

  1. er det ikke temmelig meget med en spiseskefuld salt?

    SvarSlet
  2. Hejsa.
    Slet ikke. Plejer faktisk at putte mere i..

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)