tirsdag den 26. juli 2011

Hybenmarmelade

Mmmmm.... hjemmelavet hybenmarmelade... Var ude og cykle med min søn, da jeg så en kæmpe hyben busk, Så mig hen og plukke og op i cykelkurven de kom. Nu står marmeladen i glassene og køler af. Glæder mig til at smage det ....
4 kæmpe glas blev det til, så der er til at dele lidt ud af :)
Opskriften er denne

5 kommentarer:

 1. Uhmmm det lyder lækkert. Vi bor tæt ved en strand hvor der er mange hybenbuske. Jeg har aldrig plukket dem , for jeg har hørt at kernerne klør hvis de kommer på huden? Så renser man dem med handsker på , eller hvordan? De fleste er orange, er de OK sådan eller er de først modne og gode når de er røde? Og kan man spise dem rå? Overvejer om man kunne tilsætte et par stykker til smothies.

  SvarSlet
 2. Kom du bare i gang med at plukke :O) Hyben er rig på c-vitaminer, så det er kun godt. Jeg synes ikke de kløede særlig meget, en gang i mellem ku jeg mærke det, men rensede dem under vandhanen, så det var slet ikke ubehageligt. Så jeg rensede dem uden handsker, det kan man sagtens. Du skære stilken af, skære den midt over, og tager det hele ud, vask efter med vand, så får du det hele ud :)
  Jeg har endnu ikke smagt den, men jeg plukkede også mange af de orange, men tror nu de er gode nok, man putter jo også sukker og vanilje i marmeladen. Jeg erfarede at de helt røde, kunne jeg ikke udhule, fordi de var for slatne. Spise dem rå?! hmm... det tror jeg faktisk man kan, men er ikke sikker.
  Håber du får mod til at lave noget med dem, for lækre de er de, og sunde også ;)
  Kh SUsan

  SvarSlet
 3. Tak for dit svar, nu har jeg bestemt fået mod på at indsamle hyben;)
  Jeg faktisk begyndt at tage hybenkapsler som kosttilskud for at lindre slidgigt i ryggen, og syntes det lindrer lidt. Jeg er spændt på hvordan de bidrager til mine smoothies;)

  SvarSlet
 4. Det smager mega godt og Eske er hel vild med det:-)

  SvarSlet
 5. Det er jeg glad for at høre.. Dejligt at se jer sidst :)
  kram

  SvarSlet

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)