Opskrifter

søndag den 5. februar 2012

Hjemmelavet fuglemad-så let er det

Godt nok har jeg ingen have, men vi har da lidt plads på altanen hvor de kan hænge.
Bettemanden var med til at lave dem, han kaldte dem for fuglekager ..

Put palmin ned i en gryde, og lad det smelte. Fyld så op med havregryn, cornflakes og solsikker. Du kan også bruge andre frø og kerner. Jeg brugte 1 hel pakke palmin og så fyldte jeg ellers bare op til jeg sys der ikke kunne være mere i.
Da det var færdigt, fyldte jeg det op i en muffin form af silikone og lod det står køligt ude på altanen til næste dag. Man kan bruge andre forme til det. Evt kopper eller andet.
Efter 1 døgn derude tog jeg det ind og tog dem ud af formen.
Lavede huller igennem dem med en strikkepind og kom derefter et stykke ståltråd igennem, med en lykke for oven og forneden lukkede jeg med tråden ved at sprede ståltråden. så falder den ikke ud.
Så er den klar til at komme ud og hænge.

Set i bagspejlet vil jeg nok forme nogle kugler med hånden næste gang. Dvs efter den er lavet, så lad den køle lidt, og så lave kuglerne og lade dem køle endnu mere. 
Man kan evt pakke dem ind i net fra løg, hvidløg, appelsiner eller andet med net om..

Så er der mad små fugle.. Spændt på om nogen vil besøge os. Ellers må resten gives væk i gaver til folk med haver og fugle med sultne maver ;)

1 kommentar:

  1. Hvor sødt!! Det ligner små fuglemuffins :) der må jeg give bettemanden helt ret :)

    God idé!

    Kh. Jenny

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du kiggede forbi, kom endelig igen :O)